”En målmedveten satsning på medarbetarnas mentala och fysiska hälsa.”

Så lyder en del av motiveringen till pristagaren av Årets Hälsoföretaget 2023.

– Magna är med och sätter en ny standard för hur man ska jobba med hälsa, säger Mats Sundin, grundare av IMR.

Årets Hälsoföretag är en nyinstiftad utmärkelse som tilldelas ett företag eller organisation som vågat tänka nytt och som under året gjort en extraordinär satsning på hälsa. Grundkriterierna för utmärkelsen är att det i hälsoarbetet ska det finnas en tydlighet och en plan för genomförandet samt innehålla uppföljning och kontinuitet. Att ledningen ska vara involverade i hälsosatsningen är också en utgångspunkt.

Syftet med utmärkelsen är att öka kunskapen om hälsa och att lyfta fram inspirerande exempel.

– Vi vill synliggöra de som vågar tänka nytt, de som går från ord till handling och som ser värdet i att jobba med hälsa på ett helt nytt sätt, säger Kristofer Sandberg, marknadschef på IMR.

För årets pristagare, Magna, är hälsan ett självklart fokus och en win-win-situation.

– Det är våra medarbetare som bygger bolaget och vår gemensamma framgång, så det är en självklarhet att de måste må bra och trivas på jobbet. Med en bra mental och fysisk hälsa så växer de både privat och på jobbet. En självklar win-win, säger Jennie Hammer Viskari, Managing Director på Magna Sverige.

Genom hälsoarbetet har medarbetarna på Magna bland annat kommit varandra närmare.

Så mycket tid som alla lägger på sitt jobb så måste det kännas roligt och givande. Människor som mår bra och känner en samhörighet skapar en härlig stämning och ett roligare arbete. Det här initiativet gör att vi kommer varandra närmare, säger Jennie Hammer Viskari.

Jennie Hammer Viskari, Managing Director på Magna, och Mats Sundin, grundare av IMR.

Mats Sundin, grundare av IMR, ser en prisvinnare som vill ta på sig ledartröjan.

– Magna har lyft blicken och tänker ett steg längre. De är med och sätter en ny standard för hur företag måste jobba med hälsa. De har med ledningen i täten tagit hälsoarbetet på allvar och gör skillnad på riktigt. Vi har många kunder jag skulle vilja hylla för deras nytänkande. Jag är extra imponerad över Magnas engagemang och genomslag, säger han.

Jenny Hammer Viskari, har du något tips till andra företag och chefer som vill satsa på hälsan?

Våga satsa och bjud på er själva! Starka team som har roligt tillsammans, har en öppen dialog och mår bra är dem som levererar.


Motivering:

Magna går helhjärtat in för att vara en arbetsgivare i yttersta världsklass. Hela organisationen, från ledningen till de lokala teamen, bidrar med engagemang och entusiasm för att skapa en hälsosam och hållbar arbetsplats. Med individanpassade upplägg i kombination med gemensamma aktiviteter har man under 2023 gjort en målmedveten satsning på medarbetarnas mentala och fysiska hälsa. En satsning som inspirerar och som tål att kopieras.

Att det råder en entreprenöriell anda och en rejäl dos ”göra”-attityd på Magna är tydligt. Med ett gediget mångfaldsarbete i botten och en genuin omtanke för människan kan det inte bli annat än succé.


Kontakta Kristofer Sandberg för intervjuförfrågningar:

kristofer.sandberg@imr.se
073-9134146